• 6 jaja (2 x 3 jajeta)
• 120 g šećera (2 x 60 g šećera)
• 140 g Mlevene Plazme (2 x 70 g
Mlevene Plazme)
• 40 g strugane čokolade (2 x 20 g strugane čokolade)
• 4 jajeta
• 120 g šećera
• 120 g čokolade
• 160 g putera
Priprema kora: (Ponovite sledeći postupak jer su vam
potrebne 2 kore.) Umutite 3 žumanca sa 60 g šećera,
dodajte struganu čokoladu i umućena belanca, a onda
postepeno i Mlevenu Plazmu. Smesu izlijte u okrugli
kalup obložen papirom za pečenje i pecite na 180 stepeni
15–20 minuta tj. dok se kora fino ne prosuši i čačkalica
probodena kroz sredinu izađe suva. Zatim koru izvadite
na rešetku i ostavite da se potpuno ohladi.
Priprema fila: Cela jaja mikserom umutite sa šećerom
(da „pobele“), a zatim sipajte u lonac za kuvanje na pari
i stalno mešajući kuvajte dok se vidno ne zgusnu. Zatim
dodajte seckanu čokoladu i nastavite sa mešanjem i
kuvanjem još minut-dva, a onda fil preručite u hladnu
činiju i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Puter sobne temperature dobro umutite, dodajte
mešavinu kuvanih jaja i čokolade, a onda fil nekoliko
sati ostavite u frižideru. Kada ga izvadite iz frižidera, još
jednom ga mutite mikserom minut-dva, a onda filujte
tortu.
Filovanje: Na tacnu stavite jednu koru, zatim fil, i onda
drugu koru, te odozgo i sa strane tortu premažite
pripremljenim filom i ukrasite po želji.
Tortu vratite u frižider do serviranja.