• 6 jaja
• 300 g šećera
• 250 ml ulja
• 500 ml jogurta
• 225 g brašna
• 150 g Mlevene Plazme
• 1 prašak za pecivo
• 1 kesica vanilinog
šećera
• 60 g šarenih mrvica
Rernu zagrejte na 200 stepeni.
Umutite mikserom jaja i šećer. Dodajte ulje i jogurt i
izmešajte. Dodajte brašno, Mlevenu Plazmu, prašak za
pecivo i vanilin šećer i lagano mešajte. Na kraju dodajte
šarene mrvice i izmešajte.
Veću pravougaonu tepsiju obložite papirom za pečenje.
Izlijte biskvit u nju. Pre pečenja biskvita smanjite
temperaturu na 180 stepeni i pecite ga 30 minuta ili
malo duže. Proverite da li je dovoljno pečen tako što
ćete zabosti čačkalicu u sredinu. Treba da izađe čista.
Kada je biskvit pečen, ostavite ga da se ohladi do sobne
temperature.
Dok se biskvit peče, umutite šlag i pripremite fil. Maline
pomešajte sa polovinom umućenog šlaga i dodajte
Mlevenu Plazmu. Dobro izmešajte i ostavite sa strane.
Modlom za krofne (okrugla, prečnika 10 cm) i manjom
okruglom modlom izvucite iz biskvita paran broj
krugova. Jedan krug namažite debelim slojem fila i
poklopite drugim krugom. Ponavljajte dok ne utrošite
sve krugove i dobijete 5-6 tortica.
Tortice premažite tankim slojem šlaga da dobijete efekat
„naked cake“ i pospite mrvicama. Tortice su vrlo sočne i
pre služenja mogu da stoje i 2-3 dana u frižideru.