• 200 g brašna
• 50 g ovsenih pahuljica
• 50 g Mlevene Plazme
• 1 kesica praška za pecivo
• prstohvat sode bikarbone
• 100 g putera
• 100 g šećera
• 2 jajeta
• 200 ml jogurta
• ekstrakt vanile
• 150 g svežih (ili zamrznutih)
šumskih borovnica
• 50 g Mlevene Plazme
(2 pune kašike)
• 1 kašika šećera
• 20 g putera
U jednoj činiji pomešajte brašno, Mlevenu Plazmu,
ovsene pahuljice, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.
U drugoj činiji žicom za mešanje umutite puter sobne
temperature, zatim dodajte šećer, pa jaja, jedno po jedno,
te jogurt i arome. Suve sastojke dodajte u vlažne, blago
promešajte tek da se spoje, pa dodajte borovnice i kratko
promešajte. U kalupe za mafine kašikom za sladoled
raspodelite testo.
Hrskavi posip napravite tako što ćete u činijici pomešati
Mlevenu Plazmu, šećer i otopljen puter. Ovom smesom
pospite mafine.
Kalup pecite u rerni na 200 stepeni dvadesetak minuta
tj. dok čačkalica probodena kroz sredinu ne izađe suva.
Mafine izvadite na rešetku da se prohlade, a zatim
servirajte.