• Naslovna
  • Proizvodi
  • Istorijat
  • Plazmastičarnica
  • Čik Prestani!
  • Velika dela
  • Plazma bojanka
  • Naslovna
  • Proizvodi
  • Istorijat
  • Plazmastičarnica
  • Čik Prestani!
  • Velika dela
  • Plazma bojanka
Napoleon torta sa kremom od Plazme
Autor: Mimi's Kingdom

Napoleon torta sa kremom od Plazme

1 min.

Sastojci

  • Korice

    • 260 g hladnog putera
    • 460 g mekog,
    pšeničnog brašna
    • 1 jaje
    • 160 ml ledene vode
    • 1 kašika jabukovog
    sirćeta
    • ½ kašičice soli

  • Krem

    • 750 ml mleka
    • 1 štapić vanile
    • 6 žumanaca
    • 150 g šećera
    • 45 g skrobnog brašna
    • 50 g putera sobne
    temperature
    • 50 ml slatke pavlake
    • 40 g šećera u prahu
    • 100 g Mlevene Plazme

  • Dekoracija

    • 100 g Mlevene Plazme

Priprema

Najpre umesite testo za korice. U odmereno brašno dodajte

so, izmešajte, pa dodajte hladan puter, krupno izrendan.

Utrljajte puter u brašno, napravite udubljenje u sredini, pa u

udubljenje dodajte ostale sastojke: jaje, sirće i ledenu vodu.

Umesite glatko, elastično testo, pa ga podelite na 12 loptica.

Loptice testa nežno uvijte u providnu foliju, pa stavite u

frižider da odstoji otprilike 2 sata.

Nakon toga zagrejte rernu na 210 stepeni. Papirom za

pečenje obložite dva pleha.

Svaku lopticu testa razvijte na pobrašnjenoj podlozi do

prečnika 22 cm. Krug od testa izbockajte viljuškom. Nije

važno ako krug nije pravilan, jer se viškovi testa odsecaju

nakon pečenja. Torta će biti prečnika 18 cm, a testo se

pečenjem skuplja, pa je važno da prečnik pre pečenja bude

znatno veći. Pecite koricu 7-8 minuta u zagrejanoj rerni.

Odmah je prebacite sa papira za pečenje na kuhinjsku krpu

i tanjirom prečnika 18 cm odsecite višak testa, a formirani

disk ostavite da se hladi. Viškove skupljajte sa strane.

Nastavite sa preostalih 11 loptica testa. Dok se jedna korica

peče, drugu pripremajte i stavljajte na drugi pleh obložen

papirom za pečenje.

Dok su loptice testa u frižideru, pripremite krem. Mleko

odmerite u veću šerpu i ubacite štapić vanile. Zagrevajte

do ključanja. Posebno izmešajte šećer, skrobno brašno

i žumanca da dobijete smesu bez grudvica. Iz vrelog mleka izvadite štapić vanile. U ovu smesu dodajte vrelog mleka, malo-pomalo, da se žumanca zagreju. Tako ćete

sprečiti da se zgrušaju. Toplu smesu sa žumancima vratite

u vrelo mleko i mešajte na blažoj vatri dok se ne zgusne.

Vrelu smesu sklonite sa vatre, dodajte puter na sobnoj

temperaturi i umešajte, pa pokrijte providnom folijom

površinu fila da se ne stvori korica. Ostavite da se ohladi na

sobnoj temperaturi, pa dodatno ohladite u frižideru.

Neposredno pre filovanja, ulupajte slatku pavlaku sa

šećerom u prahu. Ohlađenom kremu dodajte Mlevenu

Plazmu i ulupanu slatku pavlaku i sve sjedinite.

Na tanjir na kom će biti torta stavite kašiku krema, pa prvu

koru. Preko prve kore razmažite 2-3 kašike krema, pa stavite

drugu koru. Nastavite tako do dvanaeste kore. Tortu lagano

pritisnite i stavite u frižider. Nemojte potrošiti sav krem.

Nakon 2 sata tortu izvadite iz frižidera, opet malo pritisnite,

pa premažite ostatkom krema po obodu i površini.

Viškove pečenih korica usitnite, pa im dodajte 50 g Mlevene

Plazme i tom smesom obilno pospite tortu sa svih strana.

Ostavite u frižideru da prenoći, pa služite.


podelite sa prijateljima na mrežama

Kontaktiraj nas

Podeli sa nama vaše sugestije i komentare

pošalji
  • Plazma
  • Plazma Mlevena
  • Plazma Slana
  • Plazma Kocka
  • Plazma Stiksi
  • Plazma Plus
  • Plazma 2 Go
  • Plazma Mini Mini
  • Plazma Kids
  • Naslovna
  • Proizvodi
  • Istorijat
  • Plazmastičarnica
  • Politika privatnosti
  • Speak UP!
  • Sve stane u jednu reč
Katalog proizvoda
Poseti Bambi sajt
© 2021 Copyright | All rights reserved 2021 ®
Created by Žiška

Koristimo kolačiće kako bismo neprestano poboljšavali naš websajt i Vama pružali najbolju uslugu. Nastavljajući da pretražujete sajt vi pristajete na našu politiku privatnosti.