• 12 listova tankih kora za pitu
• 1 veće jaje
• 100 g Mlevene Plazme
• 120 g pečenih badema
• 100 g omekšalog putera
• 100 g smeđeg šećera
• 1 kašika soka od pomorandže,
po želji
• 100 g čokolade
• 100 g putera za premazivanje
kora
Otopite puter za premazivanje kora pa ostavite da
se prohladi. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Spremite
okruglu tepsiju.
Bademe usitnite u multipraktiku, pa dodajte Mlevenu
Plazmu, omekšali puter, smeđi šećer, jaje, sok od
pomorandže i sve dobro sjedinite dok ne dobijete
kompaktan fil. Ako vam se učini suv, dodajte još malo
soka od pomorandže. Čokoladu iseckajte na sitne
kockice pa dodajte u fil.
Najbolje je da pitu motate na stolu jer vam treba
prostora za rad. Poređajte tri kore jednu do druge
kraćom stranom ka vama, ali tako da se preklapaju
3-4 cm. Premažite ih otopljenim puterom pomoću
četkice, pa preko stavite druge tri kore, opet premažite
puterom i sve ovo ponovite dva puta.
Na poslednji red kora ide fil. Fil nanesite na ivicu duže
strane koja je do vas. Ruke možete malo pokvasiti
vodom kako bi fil lakše rasporedili i oblikovali u
jednu tanku, dugačku glistu. Kada ste rasporedili fil,
zarolajte pitu, pa je pažljivo smotajte u spiralu. Ako se
desi da negde pukne, uzmite novu koru iz pakovanja
pa otkinite deo, zalepite preko pukotine i premažite
otopljenim puterom. Smotanu pitu prebacite na papir
za pečenje pa sve zajedno stavite u okruglu tepsiju.
Pitu dobro premažite otopljenim puterom, sa svih
strana. Pecite u rerni otprilike 25 minuta ili dok ne
dobije zlatnu boju. Izvadite iz rerne, ostavite da se
prohladi, pa isecite i poslužite.