• 3 belanca
• 50 g šećera
• 20 g Plazme, seckane
na komade
• 30 g Mlevene Plazme
• sitno rendana korica
pomorandže
• 9 žumanaca
• 100 g šećera
• 20 g gustina
• 1 vanilin šećer
• sitno rendana korica
pomorandže
• 500 ml mleka
• 200 g putera
• 250 g sira maskarpone
• 70 g Mlevene Plazme
• 70 g Plazme, seckane
na komade
• slatka pavlaka
• 2 kašike Mlevene
Plazme
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Okrugli kalup prečnika 24
cm obložite papirom za pečenje.
Belanca mikserom umutite u čvrst sneg. Postepeno
dodajte šećer sve vreme muteći. Zatim dodajte Mlevenu
Plazmu, seckanu Plazmu i sitno rendanu koricu
pomorandže, pa sve izmešajte spatulom. Rasporedite
smesu u okrugli kalup prečnika 24 cm. Pecite 20 minuta.
Napravite još dve takve kore i ohladite.
Za fil pomešajte žumanca, šećer, vanilin šećer, gustin i
koricu pomorandže. Kratko umutite da se sve sjedini.
Mleko zagrejte skoro do ključanja. Umućenim
žumancima dodajte 100 ml zagrejanog mleka i dobro
izmešajte da se žumanca ugreju. Preručite žumanca
u zagrejano mleko i kuvajte nekoliko minuta uz stalno
mešanje dok se ne zgusne.
Sklonite sa vatre, preručite u čistu posudu, pokrijte
prozirnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj
temperaturi.
Ohlađeni fil mutite mikserom postepeno dodajući
puter sobne temperature. Na isti način dodajte i sir
maskarpone, a zatim fil podelite na tri jednaka dela. Jedan
deo ostavite tako kako jeste. U drugi dodajte Mlevenu
Plazmu, u treći seckanu Plazmu.
Kore nafilovati filovima redosledom: fil sa seckanom
Plazmom, fil sa Mlevenom Plazmom, fil bez Plazme.
Ostavite u frižideru nekoliko sati, a zatim ukrasite
umućenom slatkom pavlakom i Mlevenom Plazmom po želji.