• 220 g brašna
• 30 g Mlevene Plazme
• prstohvat soli
• 1 kašičica praška za
pecivo
• 2 jajeta
• 100 ml ulja
• 1 kašika kokosovog
ulja, za aromu
• 250 ml jogurta
• 150 g šećera
• 300 g smrznutog voća
(maline ili mešavina
bobičastog voća)
• 1 ravna kašika brašna
• 3 kašike brašna
• 3 kašike Mlevene
Plazme
• 2 kašike smeđeg
šećera
• 60 g hladnog putera
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Dno kalupa obložite
papirom za pečenje, stranice namažite puterom.
Ako kolač pečete u vatrostalnoj posudi, ne morate da
stavite papir.
Za mrvičasti posip pomešajte brašno, Mlevenu
Plazmu, smeđi šećer i puter. Puter dlanovima utrljajte
u suve sastojke tako da dobijete mrvice veličine
graška. Ostavite u frižideru dok spremate testo.
Pomešajte smrznuto voće sa kašikom brašna i ostavite
sa strane.
U jednoj posudi promešajte suve sastojke: brašno,
Mlevenu Plazmu, so i prašak za pecivo. U drugoj
posudi pomešajte jaja, ulje, kokosovo ulje, jogurt i
šećer, pa dobro sjedinite žicom ili mikserom. Dodajte
u suve sastojke i sve dobro promešajte.
Dobijenu smesu sipajte u pripremljeni kalup,
ravnomerno je rasporedite i poravnajte. Zatim
poređajte smrznuto voće i dodajte hrskavi posip.
Stavite kolač da se peče tridesetak minuta. Najbolje
je da uradite test sa čačkalicom: u sredinu kolača
zabodete čačkalicu – ako izađe suva, kolač je pečen.