• 300 g brašna
• 1 kafena kašičica praška za pecivo
• ¼ kafene kašičice sode bikarbone
• ¼ kafene kašičice soli
• 1 kafena kašičica cimeta
• 165 g smeđeg šećera
• 3 banane
• 115 g putera
• 60 ml mleka
• 2 jaja
• 70 g oraha
• 40 g putera
• 3 supene kašike Mlevene Plazme
• 30 g oraha
Rernu zagrejte na 180°C. Kalup dimenzija 25x12 cm obložite papirom za pečenje. Orahe grubo iseckajte nožem pa odvojite 30 g za posip.
Puter za posip isecite na kockice i sipajte u manju činiju. Dodajte mu Mlevenu Plazmu pa je sjedinite sa puterom tako da dobijete krupne mrve. Činiju stavite u frižider kako se mrve ne bi otopile dok pripremite kolač.
U veću činiju sipajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so, cimet i šećer i lepo izmešajte suve sastojke. Banane izgnječite viljuškom pa im dodajte puter koji ste otopili na tihoj vatri, mleko, jaja i izmešane suve sastojke. Sve dobro sjedinite uz pomoć miksera ili varjače pa dodajte seckane orahe. Dobro promešajte testo i sipajte ga u kalup. Izvadite posip iz frižidera, izmešajte ga sa 30 g seckanih oraha i ravnomerno nanesite po površini testa u kalupu. Kalup stavite u rernu na 55-60 minuta, tj. dok test čačkalicom ne pokaže da je testo pečeno. Ako posip počne prerano da dobija boju, kolač prekrijte aluminijumskom folijom. Pečeni kolač izvadite iz rerne i ostavite sa strane 5 minuta kako bi se malo prohladio, a zatim ga izvadite iz kalupa i poslužite.