• 100 g brašna
• 100 g Mlevene Plazme
• 150 g šećera
• 1 kafena kašičica
mlevenog cimeta
• 100 g otopljenog
putera
• 3 jajeta
• 3 manje banane,
ispasirane
• 250 g konzerviranog
ananasa, dobro
oceđenog
• 1 kafena kašičica
ekstrakta vanile
• 100 g naseckanih oraha
• 250 g putera
• 250 g krem sira
• 100 g Mlevene Plazme
• 200 g prah šećera
• 100 g naseckanih
oraha
• sušeni ananas
• ljuspice kokosa
• umućena slatka
pavlaka
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Tri okrugla pleha
prečnika 20 cm premažite puterom i ostavite sa strane.
Ananas izgnječite viljuškom i ostavite sa strane. U
velikoj činiji promešajte brašno, Mlevenu Plazmu,
cimet i šećer. U drugoj činiji promešajte jaja, otopljeni
puter, pasirane banane, ekstrakt vanile i izgnječeni
ananas. Dodajte mokre sastojke u suve sastojke i
promešajte. Lagano umešajte seckane orahe. Testo
podelite na 3 pripremljena pleha. Pecite u zagrejanoj
rerni 25–30 minuta dok čačkalica zabodena u sredinu
kore ne izađe suva. Izvadite kore iz rerne i ostavite da
se ohlade.
Kako bi napravili fil, umutite puter sa šećerom. Zatim
dodajte krem sir i sve dobro umutite. Nakon toga
dodajte Mlevenu Plazmu pa mutite dok se sve dobro
ne sjedini. Dobro umućenom filu dodajte orahe. Filom
premažite kore i celu tortu sa spoljašnje strane. Ostavite
je da odstoji minimum 3 sata u frižideru.
Ako želite, pre služenja premažite celu tortu umućenom
slatkom pavlakom, pospite ljuspicama kokosa i ukrasite
cvetovima sušenog ananasa.