• 200 g mešavine sirovih
badema, indijskih
oraha, lešnika i oraha
• 100 g Mlevene Plazme
• 20 g kakaoa
• 10 urmi, natopljenih
ukoliko su mnogo suve
• prstohvat soli
• 2-3 kašike vode po
potrebi
• 200 g sirovih indijskih
oraha, natopljenih
vodom 2 sata
• 1 konzerva
punomasnog
kokosovog mleka
• 1 šolja urmi,
natopljenih vodom
ukoliko su mnogo suve
• 2 kašike mače
• 1 kašičica ekstrakta
vanile
• prstohvat soli
Izmiksajte urme da dobijete pastu. Pomešajte sa
ostalim sastojcima. Ukoliko se mnogo mrvi, dodajte
malo vode i utapkajte u kalup za tortu koji ste obložili
providnom folijom. Procedite urme i indijske orahe
i izmiksajte ih u blenderu sa kokosovim mlekom,
mačom i vanilom.
Dodajte na kraju prstohvat soli i izmešajte. Izručite fil
na koru i prebacite kolač u zamrzivač i hladite 4 sata.
Kolač poslužite ohlađen i ukrašen Mlevenom
Plazmom, rendanom čokoladom i kokosom.
Zanimljivost:
Zeleni mača (matcha) čaj dolazi iz Japana i predstavlja izuzetno cenjenu vrstu zelenog čaja. Zahvaljujući svojim
delotvornim svojstvima, danas je jedan od najtraženijih čajeva, popularan u mnogim kulturama. Mača čaj je
ručno biran, fino smrvljeni zeleni prah koji se dobija iz listova zelenog čaja i jedini je čaj koji se ne proizvodi u listu, već u prahu.